er is nog veel meer te vertellen....!!!
Door: Hans Leeflang
Blijf op de hoogte en volg Hans
06 September 2008 | Nederland, Berkel en Rodenrijs
Inmiddels ligt Olypmic Outreach 2008 achter ons. En na een week van rust aan de kust is er de tijd en energie om meer hierover te vertellen.
Maar waar te beginnen? Afgelopen zondag waren we in de gemeente en hadden we al verschillende gesprekken. Heerlijk te vertellen over dat wat God in China heeft gedaan. Over hoe God ons in China heeft gebruikt, over hoe we hebben kunnen (uit)delen en over hoe we de liefde van Christus in zoveel harten hebben kunnen zaaien. Soms wel bij honderden tegelijk.
Bijzonder om te zien hoe God elk team in haar eigen karakter inzette. Een vooral dienend team ontmoette een rondreizende toerist en student en nodigde hen bij hen ‘thuis’. Verschillende dagen en nachten hebben ze met elkaar opgetrokken. Ook zorgden zij voor de vertaling van de evangelisatie acties. En dat terwijl zij nog pre-christenen waren!!!
Een ander team blonk uit in ‘verdwalen met de metro’! Niet zo verwonderlijk, omdat Beijing van 3 naar 12 metrolijnen is gegaan. (ter vergelijking, Rotterdam heeft er 4?) Maar op deze manier kwamen zij juist in wijken van Beijing terecht, waar zij met kinderen konden spelen en lachen. Al duurde zulke ontmoetingen misschien maar 2uur, het leek wel alsof ze een wereld van verschil maakten!
In een ander team werden de oranje Olympic Outreach polo shirts regelmatig gedragen. Toen zij op een dag voor het Olypimpisch stadion met elkaar een balletjes trapten, werden zij voor de Nederlandse voetbalploeg aangezien. Al snel ontstond er en grote groep mensen, inclusief pers. Er werd zelfs een interview afgenomen, waarin een van de teamleden deelde dat hij niet voor de sport maar voor God gekomen was. Hij sloot dit af met de zin: “God houd van China, God houdt van u”! We hopen en bidden dat deze boodschap in alle huiskamers van China terecht is gekomen.
Ik ga stoppen, al begrijpt u dat er nog veel meer te vertellen is! Maar dat wil ik ook graag komen doen! Het thuisfront comité zoekt op dit moment naar een datum waarop we elkaar wat langer kunnen ontmoeten. Zodra er een datum bekend is, zult u hierover meer horen!
Verder komt waarschijnlijk deze week de nieuwe nieuwsbrief uit, waarin meer bijzondere verhalen en gebeurtenissen beschreven staan!
Ik wil afsluiten met de tekst uit Fileppenzen 4:4-8:
Wees blij in de Here. Ik zeg het nog eens: verheug u in Hem. Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn. De Here is dicht bij u. Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles! Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat, en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent!
Hartelijke groet en in Hem verbonden,
Hans Leeflang.
is dat een nieuw bijbelboek? filEppenzen...;-p -
07 September 2008 - 08:08
Tim En Lydia:
Hey!!
Wat gaaf om te lezen wat jullie zoal gedaan hebben. Het is natuurlijk een hele belevenis! Dus lijkt me leuk om daar meer van te horen! En nu maar weer even lekker genieten van Nederland denk ik?:)
Nou, we horen het vervolg wel weer!!
Groetjes daar!!
07 September 2008 - 18:00
Petra:
Wow, klinkt goed wat jullie hebben meegemaakt daar, geweldig zeg.
Ik ben zeker benieuwd naar de andere verhalen dus ik zie uit naar je nieuwsbrief.
Liefs Petra -
08 September 2008 - 10:34
Annette:
Goed om van je te horen. Ben blij voor je, dat de reis etc geweldig gezegend was door God. Heb ik nou iets in de wandelgangen gehoord over november? :-)
Ik hoor graag van je, Liefs Annette -
08 September 2008 - 18:14
Elsa:
Wilde ff laten weten dat ik je berichtje gelezen heb/had. Wel een mooi verhaal over dat voetbalteam en getuigenis erbij pakken :)
Ciao -
10 September 2008 - 03:00
Joly:
He broer,
How´s life in Berkel?
Hier in Mexico zien wij heel veel armoede maar toch zijn veel mensen hier rijk omdat ze op God vertrouwen. Het is mooi om te zien dat ze met bijna niets toch zo´n warm hart hebben.
XXX
van ons