De tijd vliegt… - Reisverslag uit Beijing, China van Hans Leeflang - WaarBenJij.nu De tijd vliegt… - Reisverslag uit Beijing, China van Hans Leeflang - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt…

Door: Hans Leeflang

Blijf op de hoogte en volg Hans

18 April 2007 | China, Beijing

We zijn weer terug in ons eigen hotelletje na een paar heel leuke mooie en gezellige dagen.
Vrijdagmorgen om zes uur (erg vroeg) begon onze reis van Beijing naar Shanghai, om tien uur lande we waarna we een uurtje later in het alvorens besproken hotel aankwamen.
We hebben de tassen op de kamer gezet en even ons verblijf verkend, waarna we de grote, ja echt grote en vooral hoge stad ingetrokken. overal om je heen staan de wolkenkrabbers.
We zijn naar alle toeristische plekjes geweest zoals de grootste winkelstraat van heel China, het (nu nog) hoogste uitzichtpunt van China (350 meter hoog), dit zal volgend jaar weer verandert zijn want pal naast dit mega gebouw zal volgend jaar het hoogste gebouw van de wereld staan (de flessenopener). We renden van hier naar daar om toch zoveel mogelijk te zien en dit is gelukt.
In onze planning hadden we gepland om naar het (volgens de Chinezen) mooiste stukje China te gaan, Hangzhou.
Dus zaterdagmorgen wij naar het treinstation van Shanghai (wat ongeveer net zo groot is als de RAI in Amsterdam) en kochten daar twee kaartjes naar Hangzhou. (je kunt in China alleen maar een enkele reis krijgen).
Nou en dan ga je het beleven, iedereen wacht in een grote vertrekhal, tot de trein op het perron is, als de trein er staat laat je het treinkaartje zien en mag je naar de trein… nee niet zomaar instappen, iedereen stapt in zijn eigen wagon in en gaat zitten op zijn eigen stoel. Nou daar zit je dan (na eerst drie uur wachten op het station) in een wagon met 120 andere mensen die zitten, en dan staan en lopen er nog wat rond die van alles proberen te verkopen. Van kranten, fruit en drinken tot sokken en tijgerbalsem. Heel apart maar zeker de moeite waard om eens mee te maken. Aangekomen in Hangzhou (na goed drie uur) wilden we gelijk treintickets voor terug kopen maar ja door alle indrukken waren we dit even vergeten…!?! En dit hebben we geweten. Want na een kamer geboekt te hebben (wat ik nooit meer zo doe, volgende keer reserveer ik weer een kamer) konden Thijs en ik de nacht doorbrengen boven een bar, met z’n tweeën in een heel smal tweepersoonsbed. Ja, je moet wat als het de laatste kamer is die ze hebben…. Na dit avontuur hebben we even iets gegeten en besloten we toch terug te gaan naar het station om toch nog even een treinkaartje voor de terugweg te halen, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. En tja…. er waren nog kaartjes alleen niet voor s’avonds zoals wij gepland hadden… nee voor s’ochtends om elf uur. Ja daar sta je dan met je goede gedrag, we moeten toch terug. Dus wij die kaartjes gekocht en snel terug naar het PARADIJS van China…. Nou het is heel inderdaad heel mooi. En nu moesten we even goed genieten want in totaal hadden we maar zestien uur in Hangzhou, waar we ook nog in moesten slapen.
Maar wat waar is is waar, het was heel mooi en heel leuk al werden we wel een beetje brak wakker want tja een eigen bedje is toch lekkerder. Terug hadden we trouwens een iets andere trein… een soort TGV wat heel snel ging en wat veel beter zat.
Weer terug in Shanghai hebben we daar nog even een dagje genoten van al het moois en maandagavond zaten we weer in de lucht terug naar (huis) Beijing. We hebben hier nu nog een kleine week die we lekker vol hebben gepropt en waar nog steeds dingen bijkomen.
Zo werden we gisteravond gebeld of we vanmorgen vroeg mee wilden gaan om bij het nieuwe olympische stadion te gaan kijken. En ja dit wilden we niet missen, dus vanmorgen stonden we al weer om kwart over zes naast ons bed. Maar het was echt super om hier even te zijn.
Verder heb ik nog een mooi verhaal wat ik gisteravond tijdens een bijeenkomst hoorde maar dat houden jullie tegoed in mijn eerstvolgende nieuwsbrief die weer komt als ik terug ben.
We genieten hier van alles wat we kunnen en mogen doen, en wie zaait zal oogsten.
Hier gaat de zon steeds meer schijnen en we zien dan ook alles steeds meer uitlopen…!!!

Nou lieve mensen, wederom bedankt voor de leuke reactie’s en voor het lezen.

Wij gaan er nog even tegenaan en daarnaast genieten van de laastse week.

Be blessed en Greetz,

Hans.

• 18 April 2007 - 09:47

Tim En Lydia:

Gaaf zeg zo'n avontuur! Ook al loopt het anders dan verwacht:) Maar succes nog deze week en geniet nog maar lekker dan de laaste dagen!!

• 18 April 2007 - 11:05

Mapa:

Allemaal heel bijzonder Thijs en Hans, lekker dat jullie naast het dagelijkse genieten ook nog even anders konden genieten. We wensen jullie voor de komende ´laatste´ dagen van jullie verblijf in Beijing nog heel veel inspiratie, kracht, wijsheid en Z* toe van B* egenogen
    mapa

• 18 April 2007 - 12:55

Dick En Nelie:

Thijs en Hans.
    Geweldig wat jullie allemaal kunnen zien en verhalen.
    Wij wensen jullie de laatste dagen nog veel sterkte, kracht, wijsheid en Z.toe.
    en tot horens.

• 18 April 2007 - 14:18

Bart:

Hee Hans
    kick om je verhalen te lezen man! zie ernaar uit je weer te zien op heidebeek. lekker nog een weekje knallen!
    be blessed bro!

• 18 April 2007 - 14:20

MirjamH:

woooooooooooooooow, wat kickuh zeg!!! ziet er machtig uit!!! wanneer komen jullie weer naar huis?
    hey, be blessed!
    Mirjam

• 18 April 2007 - 15:21

Petra Tolhoek:

Hoi Hans en Thijs,
    Gaaf om jullie verhaal te lezen, ja soms lopen dingen anders, maar dat geeft niks toch:-D Is ook wel weer leuk.
    He veel suc6 nog deze week en geniet ervan.

Liefs Petra

• 18 April 2007 - 17:03

Sas:

Hallootjes,
    Toen ik de computer opstartte bedacht ik me dat ik even een hallootje op je 'waar ben jij' zou gaan zetten en 'Toevallig' was daar juist weer een nieuw berichtje van jou! Gaaf om te lezen, fijn om te weten dat het je (jullie) daar zo goed gaat, 'k zie nu al uit naar je nieuwsbrief, maar nog veel meer naar je 'live' verhalen en gewoon het feit dat je er weer bent!
    De 24e vieren we onze verjaardagen, dusse... weet je welkom!!!
    We wensen jullie nog een paar heel goede dagen, gedragen op Zijn Handen!
    Dikke kus,
    Ep en Sas

• 18 April 2007 - 18:17

Joly:

Hankietankie shanghai, hankietankie shanghai,
    hankietankie,
    hankietankie,
    hankietankie shanghai!
    Dit liedje zongen ze heel toepasselijk voor Noa op school met haar verjaardag. He Hans, Thijs geniet, probeer nog veel mensen te bereiken! Zaai nog zoveel als jullie kunnen!
    Tot snel broertje!
    Joly en de rest

• 18 April 2007 - 21:45

Peet :

Om het rijtje zussen dan nog maar even wat aan te vullen....
    Fijn om weer wat van jullie te horen!
    Tjonge 350 meter; 'dat is bijna net zo hoog als ons huis he mama?' aldus onze Jonathan. :)
    We wensen jullie nog een goede week toe (weekje) en ik hoop dat je de dingen waar jullie mee bezig bent ook goed af kunt ronden zodat je de volgende keer niet opnieuw hoeft te beginnen!
    Weet dat we aan jullie denken in onze gebeden en zomaar tussendoor.
    Geniet nog van deze laatste dagen en tot gauw! De jongens verheugen zich erop om weer een keer op LID langs te komen! :)
    liefs, de kiksjes

• 19 April 2007 - 12:29

Andrea:

Ook een schoonzusje in de rij :-)
    Goed om weer wat van jullie te lezen! Succes nog die laatste dagen! Geniet er nog even van! Bless you!
    Liefs Dre & Le

• 19 April 2007 - 12:35

Rachel Vdb:

Kom ik weer ns langs op mijn waarbenjij, zie ik jou berichtje staan. JE HEBT ER OOK EEN! Gezellig.
    Vandaag ben ik onverwacht vrij, naast allerlei vervelende (uitgestelde) zakelijkheden, kan ik misschien nog wat uitstellen rechtvaardigen door je laatste nieuws te lezen. Ben benieuwd. Ehm....je vroeg over dromen, wensen...... te veel. Te weinig concreet. Beetje ongrijpbaar en licht frustrerend af en toe voor mijn ik-wil-het-graag-plannen-persoon ;0
    Of ik me op meetbare bijeenkomsten van broeders en zusters ga laten zien de komende tijd? SoSu niet. Flevo weet ik nog niet. NewWine conferentie JA! opwekking: nee. Italie-met-Renske-en-Maaike (is aardig meetbaar en niet zo massaal) JA! Mocht je ergens nog een keer een praatje houden over je China-ervaringen? JA. ;)
    Hans, geniet ervan!

• 20 April 2007 - 12:12

Deli En Hans:

Fantastisch dat jullie daar mogen zijn.
    Heel mooi verhaal.
    En nu de laatste lootjes nog

• 20 April 2007 - 12:17

Mayke En Mirjam:

Hoi Gasten, Tof hoor jullie belevenissen, wij zien uit naar jullie persoonlijke verhalen. Tot volgende week Greetz! M & M

• 22 April 2007 - 09:53

Hen En Mris:

Nog een paar dagen.. Geniet ervan
    Jullie mogen je gedragen weten in Zijn handen:)
    We denken aan jullie en bidden voor jullie:)
    Be blessed:) and be a bless!!
    Liefs Hen en Mris

• 22 April 2007 - 09:54

Hen En Mris:

Nog een paar dagen.. Geniet ervan
    Jullie mogen je gedragen weten in Zijn handen:)
    We denken aan jullie en bidden voor jullie:)
    Be blessed:) and be a bless!!
    Liefs Hen en Mris

• 22 April 2007 - 18:53

Joly:

Ik weet niet of je dit berichtje nog in china leest? Zo ja...geniet nog even van de foeyonghai,babipanggang,kloepoeken de sambal want morgen staat je lievelings eten op je te wachten. Ik zal niets verklappen maar het lijken wel allemaal kleine rolletjes.... Je mams heeft haar best gedaan! Goede reis naar HUIS broertje we zien je snel!
    Lees je dit berichtje in Bergschenhoek dan kan ik alleen maar zeggen:"WELKOM THUIS BROERTJE!!!!!"
    Dikke kus van mij! (en de restnatuurlijk)