God speelt geen rol...
Door: Hans Leeflang
Blijf op de hoogte en volg Hans
08 April 2007 | China, Beijing
De dagen vliegen voorbij maar niet zonder dat we iets doen.
We maken lange dagen met een soms overvolle agenda, maar niet zonder resultaat.
Alles draait hier om netwerken, wat inhoud dat we contacten die we hebben blijven bezoeken en met iedereen afspraken maken om alles te regelen en voor te bereiden.
De afgelopen week hebben we zeer belangrijke afspraken gehad waarin we de volle medewerking hebben gekregen om alles voor 2008 hier in Beijing op de rails te krijgen.
Zo hebben we een gemeente gevonden die ons willen begeleiden en opvangen voor de periode dat we hier met de vele teams willen komen.
Aangezien het nu nog te vroeg is om alles tot in de details te regelen wat huisvesting betreft hebben zei aangeboden om ons ook daarbij te helpen. Een Amerikaanse jongen die sinds januari hier in Beijing woont en meewerkt binnen deze gemeente zal onze contact persoon zijn. Ik ken hem erg goed aangezien hij vorig jaar bij ons op Heidebeek een DTS heeft gedaan en bij mij in het team naar China zat. Hij is na zijn DTS voor een paar maanden terug gegaan naar Amerika waarna hij hier naar China is gekomen om hier binnen deze gemeente te werken. Op dit moment is hij nog bezig met een taal studie Chinees maar zal daar met zo’n twee maanden mee klaar zijn om dan zich volledig te kunnen storten op het werk van de gemeente en om ons te kunnen helpen.
Het is zo geweldig hoe dit alles weer is gegaan, God speelt geen rol in dit geheel... Hij is de regisseur...!!! Hij zorgt dat alles weer loopt zoals het gaat, we hebben hiermee het hoofddoel van onze reis behaald.
Zitten we nou in China of in Nederland???
Vorige week zaten we te zoals dagelijks te genieten van een heerlijk ontbijtje (eitje met brood) in ons kleine maar gezellige restaurantje aan de overkant van ons hotel toen we werden verast met een groep van tweeëndertig Nederlandse studenten van de Eindhovense universiteit. Ze zijn hier in China voor een studiereis van twee weken om de extreme gebouwen die hier worden neer gezet te bekijken. Het was heel gezellig om ze even een weekje hier te hebben, en ons kleine restaurantje leek daardoor soms meer op een Nederlands eettentje. Ze waren nog niet weg of vrijdag zaten we in ons zelfde restaurantje en zag ik twee bekende vanuit Amsterdam voorbijlopen…. Wat blijkt, dat er een DTS team vanuit Jeugd met een Opdracht Amsterdam hier zit voor drie weken en nog wel in het zelfde hotel als ons. Ze zijn hier op outreach in China net als dat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan. Het is natuurlijk geweldig om ze hier te zien en we kunnen ze voorzien van een hoop informatie en vertellen wat ze juist wel en niet kunnen doen. Vanavond hebben we gezellig met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd om zo toch een beetje het Paasgevoel met elkaar te delen. (ja dat mis ik wel hoor, gezellig thuis gourmetten…) maar ook hier is het Pasen en dat hebben we dan ook niet zo maar voorbij laten gaan.
Feestje...
Gisteren waren Thijs en ik uitgenodigd bij een Nederlands echtpaar waar een verjaardag werd gevierd, heerlijk ff alles gewoon Nederlands.
Hij werkt hier voor verkeer en waterstaat op de Nederlandse ambassade en we hebben hem vorig jaar ontmoet in de Internationale Kerk in Beijing. En tja als Nederlanders voelen we ons echt heel snel thuis bij de andere Nederlanders hier. Ze zijn zo open om ons te ontvangen en staan echt naast ons en achter ons werk. Zei zijn trouwens niet de enige hoor…. we hebben zo nog een aantal Nederlandse contacten waar we regelmatig mee op de koffie gaan of we worden uitgenodigd om eens lekker te komen eten. Vooral Thijs geniet dan lekker van een echt Nederlands Bakkie koffie... Tja ik drink nog steeds geen koffie...
Nou het is inmiddels al weer half een s'nachts geweest hier, morgen hebben we weer de nodige plannen op de agenda staan dus dit was het weer even voor nu.
Wederom bedankt voor jullie welgewaardeerde aandacht en leuke reactie’s.
Greetz en Blessings,
Hans.
08 April 2007 - 19:55
Maris:
Heej Hans & Thijs:)
Cool weer van jullie te horen:)
Mijn hart kriebelt soms om jullie te willen helpen!
Het lijkt me zó geweldig om met jullie bezig te zijn voor God in China:)
Maar goed, ik heb hier mijn eigen dingen die ik moet doen, en dat is ook goed!
Écht kick om weer opnieuw te lezen dat God zo voorzienend is voor jullie:)
Hij is écht een Goede God:D
En ja ook daar in China is het pasen, ook voor China is Jezus gestorven EN opgestaan:) Praise HIM:)
He en Hans, ik heb je wel gemist hoor met gourmetten, iedereen was al klaar en ik ging nog door... Meestal vergezel jij me dan wel met doorgaan;-)
Nou tot snel!!
Be Blessed And Be A Bless:)
Liefs, Maris
(En de groeten van Hennus natuurlijk) -
08 April 2007 - 20:35
Joly:
He broer,
Ja we hebben inderdaad net gegourmet bij pa en ma...En ja het was weer heel lekker...en ja we hebben je zeker gemist! We zeiden nog toen iedereen bijna klaar was (behalve pa)"normaal gaat Hans nog even verder"...Ja we missen je echt! Maar het is goed om te weten en te lezen dat alles goed met je gaat! Nou ik ga maar eens slapen want ik wordt morgen vroeg verwacht...(DAUWTRAPPEN?!) Dus denk maar aan ons! Nou lieve broer, hou je taai daar! XXX je zus (en de rest!) -
08 April 2007 - 20:54
Broertje&schoonzusje:
Hoi broertje!
Nog even een familie-berichtje...
Cool om te horen dat jullie zo geleid worden!! :-)
We hopen dat jullie een fijne Pasen hebben gehad (ook al had je dit jaar geen gourmet)
Geniet van jullie verblijf daar, succes en veel zegen!! Wij duiken nu ook snel in bed, want morgen worden ook wij weer vroeg verwacht... DAUWTRAPPEN! Het wordt dit jaar een soort dauwtrap-DRILL... dus dat wordt lekker zweten en misschien wel zwemmen :-D
We denken aan jullie!
Liefs Le&Dre
08 April 2007 - 21:00
Hessie:
hej hansie!!!!
echt heel leuk/mooi om te lezen wat je allemaal doet daar..
succes met alles!
groetjes hessie -
09 April 2007 - 01:07
Carl:
heej gast vet om te horen, ik denk dat jullie 2 hebben heel goed gedaan yeah!
hier gaat het heel goed - het gaat goed met mirjam en ik samen - wij kunnen echt van elkaar genieten! ik ga donderdag terug naar engeland - je moet met Ewout ff babble over waneer jullie willen komen!! eerm mirjam is accepted for SoW vet is dat !!
maar... ik mis je - looking forward to a 1op1 weet je wel !!
Keep going see you soon! -
09 April 2007 - 08:46
MirjamH:
eej Hans, volgens mij slaan jullie daar dozen vol met spijkers met koppen, klinkt goed, jullie zijn goed, wat zeg ik, retegoed bezig! be richly blessed! MirjamH -
09 April 2007 - 08:55
Metine:
Hoi Hansje
Nou lekker gedauwtrapt, bijna iedereen was nat en ik hoor bij degene die niet nat waren. ( ik heb maar de helft gelopen)erg he.
Het is super om te lezen hoe het met je is en ik ben blij dat het goed met jou en Thijs gaat.
Hier gaat ook alles z`n gangetje, we gaan zometeen lekker even een strand wandeling maken, want het is hier heerlijk paas weer.
Volgens mij moet het ook zulk weer met de opstanding geweest zijn, kan gewoon niet anders. Nou lieve Hans tot horens een knuffel van Ruben en ook èèn van Ingmar en mij, we denken aan jullie.
liefs Metine -
09 April 2007 - 11:58
Dirk En Lenny:
Ha Hans,
Super om deze verhalen te lezen. Wat een bemoediging al die Nederlanders daar. Het is wel duidelijk dat er grote dingen staan te gebeuren.... Veel succes nog en genieten he! -
09 April 2007 - 16:51
Petra:
He Hans en Thijs,
Het is geweldig om te lezen wat jullie allemaal meemaken zeg, geweldig. Ook al die nederlanders daar, ja, dan kun je soms echt gevoel hebben dat je in Nederland bent;-)
He, geweldig dat jullie zo geleid worden.
Veel zegen met verdere voorbereidingen.
Liefs Petra -
09 April 2007 - 20:56
Andere Petra Of Peet:
Hoi Hans,
We zijn net terug van een dagje bij papa en mama. Was erg gezellig en in onze gedachten was je er bij.Jonathan maakte zich erg zorgen want hij zag een grote koffer op jouw kamer staan en dacht dat je die vergeten was. 'Nu moet ome Hans altijd met z'n kleren slapen want hij heeft geen pyjama mee...' :)
Pasen is ook hier bijna voorbij. Gelukkig dat de Koning van pasen leeft, hier en in China!
Ga in Zijn kracht joh!
We denken aan jullie en leven van harte met jullie mee!
Lieve groet van ons allen, de kiksjes -
10 April 2007 - 07:23
Stephanie:
Hey Hansje, wat klinkt het allemaal super! Bijzonder hoor wat je allemaal doet en weet zeker dat er nog zoveel meer gaat komen. Zet hem nog even op deze laatste weekjes want de tijd gaat hard maar dan is Hans er weer en kan het feestje hier op Heidebeek weer beginnen!!
Doeg Doeg
10 April 2007 - 09:55
Nientje:
heej lieve hans!!
wat ontzettend leuk om zo alles mee te maken wat je allemaal aan het doen bent!ik vond het drm ook erg leuk om een mail te krijgen van je dat het allemaal goed met je gaat! zoals je vertelde dat je het pasen in nederland mist, zo hebben we je gisteren met dauwtrappen ook erg gemist! ik ben er natuurlijk alsnog in gegooid en zit daarom nu ook ziek op de bank!;)
nou hans ik denk elke dag aan je en ik hoop drm snel weer wat van je te horen!
liefs van nientje
(en familie Den Uil natuurlijk) -
10 April 2007 - 15:38
Tim & Lydia:
Haai! Wat leuk om te lezen wat je allemaal doet! En ook erg leuk om zo een beter beeld van china te krijgen (ook al zijn sommige verhalen niet zo leuk), maar wel erg bijzonder om zo mee te genieten van je avonturen en je belevenissen!
Heel veel succes nog daar en geniet ook vooral van alle kleine dingetjes.
Wees gezegend! -
11 April 2007 - 18:32
Petra:
He Hans,
Een zonnige groet van de Veluwe.
Weet niet hoe het weer bij jullie is maar hier vol op lente!
En er is een prinsesje geboren bij W.A. en Maxima. Vind je waarschijnlijk helemaal niet zo interesting maar misschien ben ik nu eens de eerste van wie je het hoort :)
China is best veel in het nieuws hier in NL. Misschien komt het omdat jij er zit en het ons dus meer opvalt maar er gebeurt wel veel.
Nou joh, nog een goede tijd en tot gauw!
liefs peet en de rest van de kiksjes -
11 April 2007 - 18:36
Elbert:
Hey Hans en Thijs,
We zijn blij en dankbaar dat alles goed gaat daar. Dat de contacten gezegend worden en dat de gebeden van de afgelopen maanden verhoord worden. We hopen en bidden voor een goede laatste 2 weken. De 7 layed salad was overigens errug lekker afgelopen zondag. Hellaas moest jij die missen...
Het ga jullie goed en tot spoedig.
In Hem verbonden.
(Sas en) Ep